Am recuperat emailul nostru blogosferacrestina@yahoo.ro !
Data actualizare scoruri:
10.08.2012

Blogosfera Creştină

1 Iulie 2011

marți, 13 martie 2012

Parintele Constantin Necula invitat al pastorului Vladimir Pustan

Care este parerea ta despre conferinta tinuta de parintele Constantin Necula si despre eveniment in sine?



Evenimentul a fost organizat de catre Fundatia Ciresarii si promovat in felul urmator:


Avem bucuria de a va invita în Duminica Ortodoxiei – 4 martie, incepand cu ora 18.00 la Sala Ciresarii.

O seara in care vom vorbi despre Dumnezeu, despre crestinismul adevarat si despre sufletele noastre, impreună cu Parintele Constantin Necula – doctor al Facultatii de Teologie Ortodoxa „Andrei Saguna” din Sibiu.

Depasind barierele confesionale, ne vom ruga impreuna si vom canta din cantarile Oastei Domnului. Apoi ne vom stradui sa traim o viata mai frumoasa. Va asteptam cu drag!

Eveniment transmis pe Radio Ciresarii si Ciresarii TV.

Care este parerea ta despre conferinta tinuta de parintele Constantin Necula si despre eveniment in sine?

27 comentarii:

Mihai Pop spunea...

Orice om nascut din nou este frate in Domnul cu orice alt om nascut din nou. Datoria lor este ca prin studiu biblic si rugaciune sa identifice voia lui Dumnezeu. Si prin lumina Duhului Sfant sa elimine toate acele lucrari neroditoare sau chiar idolatre din viata. Daca acest lucru nu se intampla inseamna ca nasterea din nou poate sa nu fie un eveniment real, ci doar un paravan pseudoreligios pentru ascunderea altor interese! Daca a-ti face cruce e un gest prin care cine primeste mai mult din Dumnezeu sau a proslavi icoane aduce mai multa putere divina e cazul ca cei care aleg aceasta cale de inchinare sa ne arate din Sfanta Scriptura si din viata de toate zilele ca este voia lui Dumnezeu. Daca nu, sa incerce sa se comformeze Adevarului! Si o parere personala: daca a-ti face cruce era un eveniment important in viata ucenicilor nu era cazul ca Domnul Isus sa ii invete chiar inainte de rastignirea Sa? Cum de nu s-a referit la atatea, dar nu si la a-ti face semnul acestui simbol? Caci intre a ne purta crucea si a-ti face cruce e diferenta intre smerenia si durerea urmarii Sale zilnice, a transformarii in chipul Sau si mandria atarnarii unei cruciulite, eventual de aur, ca pe un breloc inutil, dar care ar putea starni admiratie! Era acum 2000 de ani crucea un simbol de admirat al celor cel purtau? Caci azi se pare ca a inceput sa fie!

Anonim spunea...

Pentru ca unii ne hulesc ca ne inchinam si cinstim icoana Mantuitorului si a Stapanei noastre si inca si a celorlalti sfinti si slujitori ai lui Hristos, sa auda ca dintru inceput Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau. Pentru care motiv, oare, ne inchinam unii altora, daca nu pentru motivul ca suntem facuti dupa chipul lui Dumnezeu? Dupa cum spune graitorul de Dumnezeu Vasile cel prea renumit in cele dumnezeiesti, “cinstea adusa icoanei se indreapta spre originalul ei”. Dar originalul ei este cel infatisat in icoana, cel dupa care se face icoana. Pentru care pricina poporul mozaic se inchina de jur imprejurul cortului, care purta in el icoana si tipul celor ceresti, dar mai degraba al intregii creatii? Dumnezeu spune lui Moise: “Vezi vei face pe toate dupa chipul care ti-a fost aratat in munte” (Iesirea XXV, 40; Evrei IX, 5.). Heruvimii, apoi, care umbreau ilastiriul (chivotul) , nu erau lucrurile mainilor omenesti? Ce era templul prea renumit din Ierusalim? Nu facut de maini si construit prin mestesugul oamenilor? (III Regi VI, 1-37; II Paralipomena III, 1-16.). Dumnezeiasca Scriptura, insa, acuza pe cei care se inchina celor cioplite, dar si pe cei care jertfesc demonilor. Jertfeau paganii, dar jertfeau si iudeii. Paganii jertfeau demonilor, iar iudeii lui Dumnezeu. Jertfa paganilor era de dispretuit si de condamnat; jertfa dreptilor, insa, bine primita de Dumnezeu. Noe a jertfit si “Dumnezeu a mirosit mireasma cea cu bun miros” (Facerea VIII, 21.) a bunei lui vointe primind mireasma cea bine placuta a bunei vointei sale catre El. Astfel idolii paganilor sunt de dispretuit si opriti, caci erau inchipuirile demonilor. Pe langa acestea cine poate sa faca chipul Dumnezeului nevazut, necorporal, necircumscris si fara de forma?

Anonim spunea...

Este culmea nebuniei si a lipsei de credinta sa infatisezi Dumnezeirea. Pentru acest motiv in Testamentul Vechi nu era obisnuita intrebuintarea icoanelor. Dar cand Dumnezeu, din pricina milostivirii milii Lui, s -a facut om cu adevarat pentru mantuirea noastra si s-a facut om, nu cum s-a aratat lui Avraam in chip de om (Facerea XVIII, 1; XIX, 27.) si nici cum s-a aratat profetilor, ci s-a facut om in chip substantial si real - a locuit pe pamant, a petrecut cu oamenii (Baruh III, 38.), a facut minuni, a suferit, a fost rastignit, a inviat, s-a inaltat si toate acestea sau intamplat in chip real si a fost vazut de oameni; deci cand s-au facut acestea, s-a infatisat in icoana chipul Lui spre a ne aduce aminte de El si spre a capata invatatura noi, care n-am fost de fata atunci, pentru ca fara sa fi vazut, dar auzind si crezand, sa avem parte de fericirea Domnului. Dar pentru ca nu toti stiu carte, si nici nu se ocupa toti cu cititul, parintii au socotit ca sa fie pictate acestea in icoane ca niste fapte de vitejie spre a ne aduce aminte repede de ele. In adevar, de multe ori neavand in minte patima Domnului, dar vazand icoana rastignirii lui Hristos, ne aducem aminte de patima mantuitoare, si cazand in genunchi ne inchinam. Nu ne inchinam materiei, ci celui ce este infatisat in icoana, dupa cum nu ne inchinam materiei din care este facuta Evanghelia, nici materiei crucii, ci chipului crucii. Deci prin ce se deosebeste crucea care are chipul Domnului de una care nu-l are? Tot astfel si cu privire la Maica Domnului. Cinstea data ei se urca spre cel intrupat din ea. Tot astfel si cu ispravile sfintilor barbati, ispravi care ne indeamna spre barbatie, spre ravna, spre imitarea virtutii lor si spre slava lui Dumnezeu. Caci dupa cum am spus, cinstea data de cei impreuna robi catre cei buni este dovada dragostei fata de stapanul obstesc, si cinstea adusa icoanei se indreapta catre cel infatisat in icoana.

Anonim spunea...

Traditia inchinarii la icoane este nescrisa, dupa cum nescrisa este si inchinarea spre rasarit, inchinarea la cruce, si altele foarte multe asemenea acestora. Se povesteste si o istorie: Pe cand Avgar era imparat in orasul edesenilor, a trimis pe un pictor sa picteze chipul Domnului, dar din pricina ca pictorul n-a putut sa-l picteze din cauza luminii stralucitoare a fetii, Domnul, punand haina pe obrazul Lui dumnezeiesc si de viata facator, s-a imprimat pe haina chipul Lui si astfel a trimis-o lui Avgar, care o dorea (Acest fapt mai este mentionat de Sf. Ioan Damaschin in: Primul tratat apologetic contra celor care ataca Sfintele icoane, sub aceasta forma: “A venit la noi cuvant din batrani, ca Avgar, regele Edesei, auzind de Domnul, s-a aprins de dragoste dumnezeiasca si a trimis soli, cerandu-i sa-l viziteze; iar daca ar refuza sa faca aceasta, a poruncit unui pictor sa-i faca chipul Lui. Lucrul acesta stiindu-l cel care cunoaste toate si poate toate, a luat o bucata de panza si lipind-o de fata s a a imprimat acel chip, care se pastreaza pana azi”. (Sf. Ioan Damaschin, Cultul Sfintelor icoane, traducere din greceste cu un studiu introductiv de D. Fecioru, Bucuresti, 1937, p. 37).


Dar ca si apostolii au predat foarte multe in chip nescris o scrie Pavel, apostolul neamurilor: “Deci dar, fratilor, stati bine si tineti predaniile noastre pe care le-ati invatat, fie prin cuvant, fie prin epistola noastra” (II Tesaloniceni II, 15.). Iar catre Corinteni spune: “Va laud, fratilor, ca va aduceti aminte de toate ale mele, si tineti predaniile asa cum vi le-am dat” (I Corinteni XI, 2.).

Anonim spunea...

Binecuvântarea.


„Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească!
Domnul să facă să lumineze faţa Lui peste tine şi să Se îndure de tine!
Domnul să-Şi înalţe faţa peste tine şi să-ţi dea pacea!

Numeri, capitolul 6:24-25-26

Puchea Dorel spunea...

Nu mi se pare nici deplasat, nici nelalocul ei această invitație din partea fratelui păstor Pustan, care este cunoscut, de exemplu, pentru vizita sa la biserica ortodoxă din Moșuni. Dealtfel, Domnul Hristos în Evanghelii nu ne învață să facem diferențe, ci ne învață să iubim până și pe vrăjmașul nostru, cu atât mai mult pe cei care fac o slujbă (mai mare sau mai mică) din toată inima în Biserică. Este, din punctul meu de vedere, încă un prilej de strângere a relațiilor, destul de reci, dintre denominațiuni. Și în definitiv știe Domnul cum și cu cine are de lucru în câmpul Evangheliei, nu-i așa?

Anonim spunea...

cel mai mare dar de la Dumnezeu sunt fratii in Hristos!
"De aceea să nu judecaţi nimic înainte de vreme, până va veni Domnul, care va scoate la lumină lucrurile ascunse în întuneric şi va descoperi gândurile inimilor."
pana atunci... "nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit; dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus."

Anonim spunea...

E o mare bucurie sa vezi ca dincolo de ortodoxia adevarata e Hristos,ca dincolo de o sutana de preot, este un copil al lui Dumnezeu. E ceva straniu totusi sa vezi atat de multa libertate in propovaduire pe buzele unui preot intr-o biserica neoprotestanta, dar asta, mie cel putin, imi spune ca acel preot vorbeste din inima , nu din traditie, din Cuvantul lui Dumnezeu, care e acelasi indiferent de Biserica,nu din cartile ortodoxe. Placute mi-au fost mai multe idei ( Evanghelia nu te poate face sa te certi, degeaba daramam garduri, daca nu reparam ce e dupa gard, ucenicii se atemeau nu doar de iudei dupa inviere,ci si de SEF), dar cred , una peste alta, placerea a fost sa vad ca Hristos e propovaduit,chiar si de pe buzele unui preot, si chiar daca dragostea de ortodoxie a fost unul din subiectele principale. Sa stim ca toti, dar absolut toti, suntem sau putem fi rodul suferintelor lui Hristos, asta ar trebui sa ne schimbe putin modul in care ii privim pe cei de langa noi.Mai este speranta pentru Romania, pentru tineri, pentru noi, daca Dumnezeu va fi propovaduit de toti , indiferent de Biserica, iar Cuvantul va fi viu in vietile noastre

Anonim spunea...

Împotriva duhului lui antihrist care este peste Vladimir Pustan şi ortodoxie

Sunt multe, foarte multe de spus despre cele ce s-au rostit într-un duh demonic – la fel de satanic, duhul preotului, ca al Şarpelui în Eden care i-a fermecat pe oameni atât de mult încât ei au crezut că dacă-l asultă o apucă pe calea îndumnezeirii dar de fapt ei s-au îndeptat pe drumul pierzării, când au pus în aplicare cele din repretoriul lui Lucifer.

Sunt consternat, uluit, frapat şi mă cutremur când mă gândesc la modul în care Vladimir Pustan promovează lepădarea de credinţă.

Nu credeam că o să ajung să văd aşa ceva:

Preot ortodox adus în adunare ca să predea lecţia facerii semnului crucii, să promoveze închinarea la icoane şi la adresarea rugăciunilor către Maria. Ştiu cazuri de persoane care au stat în închisoare fiindcă au refuzat să-şi facă semnul crucii. Atât le-a cerut camarila ortodoxă - un gest şi erau liberi. Un simplu gest. Da un gest dar gestul ăla presupunea exact ceea ce a presupus gestul pe care trebuiau să-l facă cei trei tineri în valea Dura – o plecăciune care era sinonimică cu acceptarea omului ca dumnezeu în locul lui Dumnezeu.
Crucea, faceţi-vă semnul crucii rătăciţilor a fost unul din mesajele tacite ale întunecatului. Dar crucea Domnului nu a fost un obiect ca cel pe care ortodoxia îl mimează sau ca cel pe care l-a comercializat mânată de un spirit capitalist până s-a pricopsit atât de mult că umblă îmbrăcată, preoţia, în fir de aur – crucea Domnului e ceea ce Hristos a făcut la Golgota – El, Dumnezeu şi om în acelaş timp, a suferit şi murit în locul meu – fapt pe care grecii nu l-au acceptat şi nici iudeii – 1 Corinteni 1:12-25. Crucea ca obiect şi mimarea acestui semn are aceeaşi valoare ca un desen cu o suliţă, o cunună de spini sau nişte piroane – adică nu înseamnă NIMIC pentru că nici pentru apostoli nu a însemnat nimic. Ortodoxia o să mă contrazică fiindcă sunt experţi în a face politcă religioasă – o să-mi zică că obiectul, crucea, a fost sfinţit. Cu toate că am demonstrat ceea ce a însemnat pentru Biserica Apostolică crucea întreb – dacă Sângele Domnului a sfinţit alcel obiect, deşi aceasta e o aberaţie, de ce ei îl murdăresc comercializându-l?
Închinarea la icoane şi lupta pentru ca icoanele să fie obiecte de cult a fost aprigă, e adevărat. Între secolele VI şi VIII s-a murit pentru ca icoanele să fie date afară din lăcaşurile de închiare sau să fie păstrate. În acel context a venit unul, Ioan Damaschin, care a spus venerarea icoanelor, a materiei, a devenit posibilă odată cu întruparea Domnului. Dacă-l citim pe Damaschin el spune nu mă închin materiei ci Dumnezeului materiei doar pentru că Hristos a luat trup de om. Până în jurul anilor 730 nu au fost argumente în favoarea închinării la icoane, argumente pertinente. Până atunci (sec VI-VIII) icoanele au fost folosite ca material didactic şi doar endemic ca obiect de cult. Stă vertical argumentul lui Damaschin? Nu. Dumnezeu la Deuteronom 4:10-24 a interzis categoric închinarea înaintea materiei. Mai mult Domnul Hristos a întărit faptul că închinarea trebuie să fie făcută în Duh şi în Adevăr fără a pune accent pe materie – nici chiar pe Templul din Ierusalim – Ioan 4:24. Şi dincolo de aceste argumente evidente care condamnă iconodulia mai spun că nici un apostol nu a căutat să deseneze chipul Domnului şi să-l transmită posterităţii. În închiarea lor ei s-au îndreptat în duh direct spre Dumnezeu fără a apela la idoli.
Vai de cei rătăciţi dar şi mai vai de cei care-i duc în rătăcire pe alţii.
Asupra altor aspecte satanice din acest mesaj voi mai reveni, dacă Dumnezeu mă va ţine cu viaţă, cu siguranţă ca să le combat.
strigatul.info@yahoo.com

Anonim spunea...

1. Ai ascuntat macar conferinta sau vorbesti doar dupa ce ai citit comentariile?
2. Daca tu sti pe cineva care a fost inchis pentru ca nu si-a facut semnul crucii, uite ca eu stiu mii care au fost inchisi pentru ca si-au facut semnul crucii, si sute care au fost ucisi pentru ca si-au facut semnul crucii.
Crucea este un semn al suferintei, dar in acelas timp pe cruce s-a varsat sangele Mantuitorului si ramane simbolul biruintei asupra mortii.

strigatul.info@yahoo.com spunea...

Chiar am ascultat mesajul. Problema nu era facerea semnului crucii, problema era si este ca ortodoxia a dat valoarea Jertfei lui Hristos pe un semn, pe un obiect, obiect si semn care a indobitocit natiunea asta, obiect si semn de pe urma caruia ortodoxia s-a imbogatit, obiect si semn pe care Satana l-a introdus in Biserica ca sa eclipseze adevaratul mesaj al crucii - si ce bine a reusit. Treziti-va la realitatea apostolica citind Biblia. Cum va puteti face semnul crucii cand nici unul din apostoli nu si-a facut acest semn? Ce bine stiti sa promovati semne demonice in loc sa traiti ceea ce a trait Hristos la cruce. Ortodoxia e un amalgan de paganism amestecat cu putina invatatura crestina. E adevarat o zic bine ca au avut si modele bune de pagani de la care s-au inspirat: Platon, Aristote etc. Sunt morti toti cei care schimba ceea ce a facut Hristos la cruce cu un ritual demonic.
strigatul.info@yahoo.com

Anonim spunea...

Din cate stiu eu, numai Dumnezeu stie ce e in sufletul si mintea fiecarui om atunci cand isi face cruce. Ce sti tu ce e in mintea omului astfel incat afirmi ca semnul crucii a substituit Jertfa lui Hristos? Sau daca ai ajuns la asa masuri incat poti citi gandurile oamenilor, ba mai mult decat atat sa si generalizezi pentru intreaga Ortodoxie, am dori cu totii sa ne impartasesti din experienta ta de dumnezeu, daca tot n-am trait pe vremea lui Hristos.

strigatul.info@yahoo.com spunea...

Omule intreaba 1000 de ortodocsi de ce isi fac semnul crucii se vei putea scrie o carte a paganismului! Ceea ce este in inima se cunoaste dupa cum pomul se cunoaste ce fel de pom este. Faptele spun ce fel de om esti. Semnul crucii spune totul despre relatia pe care nu o au cei care-l fac cu Hristos. Relatia cu Hristos nu e una a semnelor ci una a DUHULUI in ADEVAR. Nu mai cautati argumente CITITI SCRIPTURA si faceti exact ceea ce au facut apostolii in inchinarea voastra, nimic mai mult ca e degeaba si degeaba va fi si mantuirea voastra.

Anonim spunea...

nu stiu care a fost scopul acestei invitatii,stiu insa ca vorbirea acestui om mi-a confirmat inca o data(daca mai era nevoie?!) ca preotii ortodocsi prezinta in centul vorbirii lor ORTODOXISMUL si ortodocsii in loc sa-L prezinte pe DUMNEZEU asa cum trebuie sa-L prezinte orice predica; la final ai doar sentimente de bucurie si multumire ca esti ortodocs in loc sa realizezi ca esti pacatos si sa te smeresti si sa te caiesti si sa cazi pe genunchi in camera ta in rugaciune. Tot ce-am retinut sint idei despre ortodoxism nimic despre DUMNEZEU; pentru ca nu s-a citi din biblie si nu s-a pezentat biblia ci cartile de capatai ale preotilor ortodocsi care nu sunt din biblie. Si eu am fost prin nastere ortodocsa dar slavit sa fie DOMNUL prin nastere dinnou sunt copilul lui DUMNEZEU si mi s-a confirmat inca o data ca trebuie sa ne rugam pentru pocainta cu adevarat a preotilor ortodocsi.

strigatul.info@yahoo.com spunea...

Aleluia, o minte luminata. Dumnezeu sa va binecivinteze. Aveti perfecta dreptate. Ortodoxia este un set de vorbe si nimic mai mult. Biblia pentru ei e sub traditie. Dumnezeu vrea sa-i lumineze si sunt sigur ca intre cei aproape 20 de mii de preoti ortodocsi exista multi care au constientizat ce e ordotodoxia dar din cauza banului, radacina tuturor relelor, nu vor sa vina la crestinism. Dumnezeu a facut totul ca acesti oameni sa fie luminati. Problema e ca nu urmeaza Revelatia si ca de cateva sute de ani nu lasa nici acest popor sa se ridice spre Dumnezeu. Vai de preafericit, vai de mitropoliti, vai de preoti, vai de cei care raman in ortodoxie. Dumnezeu sa scuture ortodoxia din temelii, oamenii sa-L vada pe Dumnezeu asa cum este si peste Romania sa vina vremuri de inviorare. Dumnezeule te rugam ridica tara noastra.

Anonim spunea...

Draga anonima, cine e de vina ca Vladimir Pustan a avut ideea ca tocmai in 'Duminica Ortodoxiei' sa vina parintele Constantin Necula sa tina o conferinta? In aceasta zi se sarbatoreste de fapt victoria dreptei credinte (Ortodoxia) impotriva ereticilor. Este normal ca parintele sa vorbeasca despre ortodoxie, adica despre drepta credinta care nu este de la oameni.De aceea in final precum ziceai, este cat se poate de normal ca sa ai o bucurie pentru ca esti ortodox (adica ai dreapta credinta) si nu eretic. Ziceai ca nu s-a citit din biblie, ei eu iti spun ca s-a citit, probabil esti una dintre majoritatea care doar zic fara sa vada. Probabil ai urmarit primele 4 minute, si asemenea celui care nu ii place adevarul ai fugit de el si te-ai ascuns. Iti recomand sa te rogi pentru pocainta ta, nu ai grije ca pentru a preotilor sunt atatia care se roaga.

Strigatul vorbeste doar aiureli, ma intreb cum de nu i rusine sa inventeze lucruri si sa le puna in seama altora. El zice ca traditia este peste biblie cand de fapt nu este asa. Sunt la fel de importante pentru orice ortodox, dar probabil de dragul de a se simti important si dansul, mai tot azvarle cate una..dar nu e bai..este loc pentru oricine

Anonim spunea...

Predica preotului Constantin Necula nu a fost bazata pe scriptura ci doar pe niste obiceiuri ortodoxe

Anonim spunea...

draga anonima spuneti-mi va rog (poate la d-voastra pe computer e altfel) de unde s-a citit din biblie, ce versete sau ce capitol sau ce carte s-au prezentat prin citire si apoi prin studierea,explicarea lor pe parcursul predicii?

Anonim spunea...

Draga anonima, de exemplu vezi minutul 12.45 unde se citeste direct din evanghelie si in portiunea aceea poti vedea discutandu-se strict despre acel eveniment din biblie. Dar ce rost are sa iti explic, daca vorbesti si nimic macar nu ai ascultat in intregime. Ochi ai si nu vezi, urechi ai si nu auzi.

Anonim spunea...

da o fi; totusi puteti sa-mi spuneti de unde s-a citit? ce verset ce carte sau de la ce pagina? va rog.

Anonim spunea...

Ioan 1:43-51 ..

Anonim spunea...

ma bucur ca ati cautat si ati gasit(preotul nu a citit versetele din biblie; a facut doar referire la acest pasaj, scotind textul din context);
asta inseamna ca ati luat biblia si ati citit cautind(un lucru foarte bun).
eu am fost ortodoxa si niciodata nu am mers cu biblia la biserica si niciodata nici un crestin ortodox din comunitatea mea nu merge cu biblia la biserica . Dumnezeu este in Cuvintul sau si doar cititind in fiecarte zi biblia EL ne vorbeste si ni Se descopera.

Anonim spunea...

Ce vina are dansul ca stie versetul din minte? Cand a pomenit versetul respectiv si a dezvoltat ideea, cu siguranta a luat in calcul nu doar versetul ci toate versetele din imediata apropiere nicidecum nu a scos din context un anumit verset imprimandu-i un alt sens.

Ati spus ca ati fost ortodoxa si nu ati mers niciodata cu biblia la biserica, iar acum cand nu mai sunteti ati inceput sa mergeti cu biblia. Asta e ca intamplarea cu omul acela care dupa ce s-a convertit de la ortodocsi la protestanti s-a intalnit cu un preot ortodox si ia reprosat zicand: 'Parinte, cat timp am fost ortodox eram un betiv, iar acum ca sunt protestant nu mai sunt betiv'. Insa parintele ia zis cu intelepciune si adevar: 'Dar te-a obligat ortodoxia sa bei? Te-a fortat sa te imbeti? Te-a indemnat la bautura in asa fel incat sa poti arunca vina pe ea?' Ortodoxia nu sileste, nu te leaga cu catuse de calorifer ca sa nu mai poti tu bea, de asemenea nu te forteaza sa nu iti aduci biblia la biserica, este asemenea lui Hristos, iti poate zice ce e bine si ce nu e, dar nu apeleaza la forta pentru a te convinge de un lucru. Asemenea si tu, puteai in orice moment sa iti iei biblia si sa mergi la biserica si sa discuti cu preotul despre versete pe care nu le intelegi si nu numai. Eu nu m-am lasat smintit de faptul ca majoritatea oamenilor dorm in biserica, sau ca tinerii ortodocsi (majoritatea) nu citesc biblia si nu traiesc Cuvantul lui Dumnezeu. Daca ai fost de fata la Ierusalim in Vinerea Mare, cand Pilat a aratat multimii pe Hristos, plin de sange si de scuipat, ai fi zis ca este desfigurat: Multi s-au inspaimantat de El, asa schimonosita Ii era infatisarea si chipul Lui atat de fara asemanare cu oamenii..Dispretuit era.. Unul inaintea caruia sa-ti acoperi fata...; astfel Il descria, mai inainte vazandu-L Isaia pe Mesia in suferinta. El purta pe fata Sa toata desfigurarea lumii si totusi era El, Hristosul, Unicul Sfant. Ei bine, la fel si cu Biserica Sa. Ea este desfigurata de toate nelegiuirile, de toate crimele, de toate pacatele oamenilor care o compun, inclusiv tu si eu; si totusi in ea se ascunde Hristos, asupra ei pluteste Duhul. Biserica este "Emanuel", adica "Dumnezeu este cu noi", Dumnezeu care primeste sa fie prezent in mijlocul pacatosilor, al vamesilor, al desfranatelor. "Nu cei sanatosi, ci cei bolnavi au nevoie de doctor", spunea Domnul Iisus, cand era criticat ca se aseaza la masa cu vamesii.

Si mai e un lucru pe care trebuie sa il iei in considerare referitor la faptul ca multi spun ca atunci cand erau ortodocsi erau vai de capul lor iar acum ca s-au convertit 'sunt mantuiti'. Cand vine un duh rau mai mare decat cel care domneste peste un om in momentul de fata, cel mai mic dintre ei pleaca din respect si il lasa pe cel mai mare, la fel cum au plecat de la acei oameni duhul bauturii in momentul in care au devenit protestanti...cu subtilitate maxima..

Anonim spunea...

vedeti d-voastra tocmai aceste suferinte cumplite,batjocura si scuipat Ii oferim noi DOMNULUI nostru Isus Hristos cind pacatuim refuzind sa cercetam(nu sa citam din citat) sa studiem prin citire aprofundata scriptura. si eu ma rog ca bunul Dumnezeu sa ma ajute sa nu-L mai rastignesc inca o data prin pacatul meu.

Anonim spunea...

Anonim spunea... daca raspuns la vreunu din anonimii de sus, si imi voi da si numele, o sa fac iar valva ca aia de la biserica unde merg eu le place sa urmareasca blogurile si sa duca vorbele ce le scriu unii mai departe si apoi sa acuze pe cei care au numele puse acolo. Asa cu chestia cu anonim spunea, parca ne simtim si noi mai bine. Ce ortodocsi multi sunt intre pocaiti si ce pocaiti multi sunt intre ortodocsi. Nu am reusit sa urmaresc tot videoclipul, dar tipul a spus de la inceput tot: a fost cu UTC-ul, nu i-a fost rusine sa o marturiseasca, a fost pe la x, pe la y, dar isi mentine fundatia pe care se bazeaza si crede in Cel care e Singurul Mantuitor al tuturor: Hristos! Pacat ca nu avem mai multi ca el in Romania. Doamne ajuta! In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh!

strigatul.info@yahoo.com spunea...

Pentru ca habar nu aveti ce zice Biblia, cuvantul fara gresala al lui Dumnezeu, voi mai scrie cateva randuri in speranta ca nu va veti mai impietri inimile.

Biblia spune:
1. Singurul care primeste inchinarea, adorarea, rugaciunile este numai Dumnezeu. Apocalipsa 22:8-9 "Eu, Ioan, am auzit şi am văzut lucrurile acestea. Şi după ce le-am auzit şi le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului, care mi le arăta, ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu Sunt un împreună slujitor cu tine, şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu”.
Traditia permite inchinarea la sfinti, preoti, icoane,venerarea moastelor şi rugaciunea la ingeri. Satana a inlocuit adevarul Biblic cu inchinarea la creaturi si obiecte.
2. Botezul este un act personal in baza credintei proprii. Marcu 16:16 "Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osîndit." Traditia, odata cu sfantul Augustin, a inlocuit adevarul revelat cu invatatura dracilor. Potrivit invataturii dracesti copiii sunt botezati. Au gasit si argumente - chestia cu pacatul adamic. Oameni buni cand Scriptura cere ceva daca noi nu respectam intocmai e vai de noi. Putem sa aducem mii de argumente.
3. Crucea nu e ceea ce crede ortodoxia. Va indemn sa cititi pasajele din Biblie unde se vorbeste de cruce si veti vedea ca fiecare pasaj se refera la cruce ca la o actiune, exceptie locurile din Evanghelii unde se vorbeste de cruce ca si obiect al torturii si mortii, asadar in primul rand ortodoxia habar nu are ce e crucea si apoi unde au citit ei in Scriptura sa se inchine ei? A prin apocrife si prin traditie au citit. Oameni buni aceea nu e Revelatia. Aceea e voia, parerea unor oameni pe care ortodoxia pus-o in locul Bibliei.

Ar mai fi multe de spus. Ma rog, sincer, sa nu ramaneti tari la cerbice si netaiati imprejur cu inima si sa va pocaiti renuntand la paganismul din ortodoxie.

Anonim spunea...

DUMNEZEU NU ESTE ORTODOX, CATOLIC,REFORMAT SAU NEOPROTESTANT .EL ESTE DRAGOSTE.CAND VOM IUBI PE DUMNEZEU DIN TOATA INIMA SI PE APROAPELE NOSTRU CA PE NOI INSINE ATUNCI SUNTEM FOARTE APROAPE DE IMPLINIREA VIE IMPARATIA TA FACA-SE VOIA TA PRECUM IN CER ASA SI PE PAMANT . CE SUNTEM DE FAPT ?NISTE CAUTATORI DE DUMNEZEU , DE VESNICIE , VOM REUSI PROMOVAND DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU .ACEST PREOT A VENIT SA VORBEASCA DESPRE RELIGIA LUI SI NU L-A SCOS PE DUMNEZEU PE ISUS SI DUHUL SFANT DIN VORBIREA LUI.hAI SA PREGATIM IMPARATIA LUI DUMNEZEU INCEPAND SA IUBIM CUM A IUBIT MANTUITORUL NOSTRU ISUS HRISTOS.DOMNUL SA NE AJUTE .

Trimiteți un comentariu

Blogosfera Creştină - Ultimele Ştiri

Blogosfera Creştină - Ultimele Ştiri

 

Blogosfera Crestina

Blogosfera Crestina

Zelist