Am recuperat emailul nostru blogosferacrestina@yahoo.ro !
Data actualizare scoruri:
10.08.2012

Blogosfera Creştină

1 Iulie 2011

luni, 27 februarie 2012

[dezbateri] „Evanghelia după Barnabas“

.
Cu doua zile in urma am auzit o stire la televizor despre un manuscris vechi de 1500 de ani care ar fi fost descoperit in Turcia. "O noua Biblie" a fost termenul care mi-a starnit curiozitatea si care m-a facut sa caut repede pe internet mai multe detalii. Majoritatea titlurilor pe care le-am gasit sunau cam asa: "Vaticanul, pus pe jar de o nouă Biblie descoperită în Turcia: Iisus a prevestit venirea profetului Mahomed".

Acest manuscris contine invataturile de inceput ale lui Iisus Hristos, scrise cu litere aurite pe piele de animal in dialectul siriac dar mai mult decat atat se spune ca Iisus ar fi prevestit venirea profetului Mohamed.

Ministrul turc al Culturii a afirmat ca manuscrisul ar putea fi o versiune autentica a Bibliei pe care Biserica sa o fi ignorat vreme de secole din cauza continutului sau: multe dintre cele scrise acolo seamana cu viziunea islamica asupra lui Iisus.

Va invit pe toti cei care cititi acest articol sa va spuneti parerea despre acest subiect !

[Update] Varianta în limba engleza a Evangheliei dupa Barnabas poate fi citita aici.

Articolul in intregime de unde am si preluat o parte din informatie se poate gasi aici.

13 comentarii:

Meditatii Crestine spunea...

Acea „BIBLIE” scrisă în aramaică şi care face atâtea „valuri” în Turcia este analizată de Peter Williams la ETC: The antique Syriac Bible. Ghiciţi, vă rog! Textul este din Evanghelia după Matei, stilul de scriere datează de pe la 1500, cerneala de aur a mai fost văzută înainte în alte circumstanţe dubioase, iar Peter Williams suspectează ca fiind un fals. Nici vorbă de o „Evanghelie după Barnaba”.

Anonim spunea...

În perioada care va urma vom avea parte de tot mai multe aşa-zise descoperiri prin care se va urmări atacarea Scripturilor aşa cum le cunoaştem şi decribidilizarea Creştinismului. Despre Mahomed şi despre toţi profeţii mincinoşi avem numeroase relatări în Evangheliile şi Epistolele canonice. Trebuie să ne păzim de ei! (Mt.7:15; Mt.24:5; Mt.24:23-25; 2Cor.11:4, Gal.1:6-9; 1In.4:1-6).

Unknown spunea...

Ioanjoldes sunt de acord cu tine! Din pacate majoritatea lumii este dispusa sa creada orice "noutate" decat sa creada autenticul!

Traim vremurile in care profetii mincinosi sunt tot mai multi...

Anonim spunea...

Cine nu vrea sa creada Biblia, poate sa creada orice. Cine nu vrea sa cunoasca Adevarul va cunoaste o erezie.
Aceasta este metoda celui rau ca sa aduca multa confuzie intre oameni.
Cine Il cunoaste pe Dumnezeul Bibliei nu cedeaza la scrieri care zic unii "ca ar putea fi" ceva.
Cine da pasarea din mana pe cea de pe gard?
Cine cunoaste Biblia nu se indoieste de nici un curent sau filosofie omeneasca.
Cat timp dam pentru cercetarea Bibliei si cat timp dam pentru cercetarea altor lucruri?
Duhul Sfand in noi ne descopera Adevarul.
Orice scriere care nu este in armonie cu Biblia, este o erezie fabricata de oameni.

ana
anatatarandras.wordpress.com

Anonim spunea...

Am citit putin in engleza despre Isus prezentat in aceasta scriere.
Domnul Isus prezentat in Biblie nu este acelasi cu Isus prezentat in aceasta "Evanghelia dupa Barnaba".
Aceasta carte este o erezie.
Cred ca nu ar trebui sa ne ocupam de ea.
Adevarul este asa de minunat si Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu. Sa ne bucuram de credinta adevarata pe care o gasim in Biblie.
Publicatia pe care eu am citit-o este datata in 2008. Este veche si nu merita atentie pentru ca este erezie.
ana
anatatarandras.wordpress.com

Anonim spunea...

Dupa titlurile din ziarele romanesti(chiar si cele cu profil sportiv)fiecare jurnalist se autoimagineaza castigatorul premiului Pulitzer.

Confesorul spunea...

Avand in vedere ca sursa acestui articol este un ziar care numai adevarul nu spune, si daca incearca sa il spuna, o face impartial si denaturat, Evanghelia lui Barnaba este cu siguranta o erezie, asa cum au sustinut si cei de mai sus pentru simplu fapt ca daca era o evanghelie a lui, avea sa fie ori comasata cu cea a lui Luca sau Matei, ori cu vreuna din epistolele lui Pavel, dar ma indoiesc. Daca cititi ceea ce a facut Barnaba in cartea Faptele Apostolilor si apoi comparati cu ceea ce este scris in "evanghelia descoperita" o sa va dati seama ca el nu era in stare sa scrie/faca asa ceva pentru ca el era un incurajator, si nu cred ca avea sau a avut vreodata mana de scriitor. Deci se foloseste cineva de numele lui sa faca iar un show.

Daca cartea aparea pe National Geographic, cred ca puteai sa inchizi si comentariile la aceasta dezbatere (la fel si daca era Discovery), caci stim cu toti ce "surse" de incredere sunt ei pentru zilele de astazi - cine nu ii cunoaste, sa intrebe pe cei care cunosc, nu vreau sa dau cu pietre aici in nimeni.

Anonim spunea...

Daca peste tot apar stiri de genu "Descoperirea care ar putea destrama crestinismul", care dupa parerea mea este o mare ofensa si jignire adusa crestinismului, de ce sa nu ne spunem si noi crestinii punctul de vedere? Eu sunt de parere ca ar trebui sa isi spuna fiecare crestin adevarat parerea, si anume ca acesta este un fals. Nu cred ca este bine sa tacem si sa ramana raspandit doar vesti batjocoritoare si mincinoase. Cred ca intr-o oarecare masura, toti cei care ies in fata si spun: "Nu! Nu este adevarat! Este o erezit si nu trebuie crezuta!" de fapt apara crestinismul. (in vremurile acestea ca este atat de atacat)

"Ei" au mai avut tentative din acestea, la un moment dat se tineau conferinte prin Asia in care ziceau ca numele profetului lor apare si in Biblie ca fiind cel care va veni in locul lui Hristos, tot ei sunt cei care incearca neincetat sa aduca tot felul de argumente mincinoase cum ca Hristos a fost doar un profet si nimic mai mult.

Parerea mea este ca crestinii nu trebuie sa tolereze toate acestea, si ar trebui sa se spuna clar si deschis ca acesta este un fals, si toata lumea sa stie din partea cui vine si care sunt interesele.

Constantin Aninoiu spunea...

Parakletos sau Periklytos? “BIBLIA TURCEASCĂ” ce zguduie Vaticanul (urmare)
Menţionează “Cântarea Cântărilor” numele lui Mohamed?
Unii musulmani consideră că versetul 16 capitolul 5 din Cântarea Cântărilor se referă la Mahomed pur şi simplu pentru că aici apare cuvântul ebraic mahamaddim, “încântător”, “încântare” şi este derivat din aceeaşi rădăcină semitică.
Dar găsim că acest cuvânt în ebraică este un substantiv comun, nicidecum unul propriu (nume), cum denotă dealtfel folosirea pluralului.
Acelaşi cuvânt apare din nou ca un substantive comun în Osea 9: 6,16 1 Regi 20: 6 Plâgerile 1: 10, 11 2: 4 Isaia 64: 10 2 Cronici 36: 19 Ezechiel 24: 16 În ultimul verset menţionat (Ezechiel 24: 16 “ce ţi-e mai scump în ochi”) se aplică unei femei, nevasta lui Ezechiel (compară cu versetul 18) şi fiilor şi fiicelor evreilor idolatri (verset 25). Ar fi tot atât de “înţelept” să folosim cuvântul Mohamed AICI ca şi în “Cântarea Cântărilor”.
În arabă multe alte cuvinte se formează din această rădăcină hmd, dar pe baza aceasta nu înseamnă că se şi referă la Mahomed. Un musulman ignorant poate tot aşa de bine să afirme că numele lui Mohamed apare în Sura 1 din Coran, Al Fatihah, versetul 1: “Al hamdo lillahi Rabbi 'lalamin” (“Slăvit fie Dumnezeu, Domnul lumilor”). Tot în acest mod un Hinduist poate afirma că numele lui Rama sau al uneia dintre multele sale zeităţi a fost menţionat în Coran pentru că în Sura 30 “Ar Rum”, versetul 1 citim: “Romanii au fost copleşiţi” iar dicţionarele arabe ne dau “romani” ca fiind derivat din rădăcina “ram”. Acest fel de argumente nu sunt deloc potrivite unui om educat şi cu judecată.


Iată:
Cântarea Cântărilor 5:16 shyr hshyrym 5,16 (Ebraică)

Cerul gurii lui este numai dulceaţă Hkw mmtqym
toată fiinţa lui este plină de farmec wklw mHmdym
Aşa este iubitul meu zh dwdy
aşa este scumpul meu wzh r`y
fiice ale Ierusalimului! bnwt yrwshlm

Şi asta ca să nu mai vorbim că musulmanii mai au aici o problemă majoră: insuşi Mohamed nu considera Cântarea Cântărilor ca o carte canonică!


Parakletos sau Periklytos?

O altă “pretenţie” a musulmanilor se leagă de faptul că însuşi Domnul Isus ar fi profeţit venirea lui Mohamed, atunci când a vorbit de venirea Duhului Sfânt.
Confuzia ce se face aici este cea între cuvântul grecesc “parakletos” (“mângâietor”) şi “periclytos” ( însemnând “Cel onorat” adică “ahmed” sau “muhhamad” în arabă).

În primul rând “periclytos” nu este folosit niciunde în Biblie, fiind întâlnit la anticul Homer, cu sensul de mai sus: “Cel onorat”. Deci chiar şi Homer în Odissea ar fi vorbit despre Mohamed… Asta seamănă cu pretenţiile ideologice ale bolşevicilor. Doar se ştia că sovieticii au cel mai înalt pitic din lume!

Dacă vom citi în Evanghelia lui Ioan, dincolo de Ioan 14: 16, versetul invocat de musulmani, aflăm că Domnul Isus ne dă detalii specifice atât despre identitatea cât şi despre venirea lui “parakletos”:

14:17: "El va fi Duhul adevărului" (un om nu e un spirit)
14:17: "lumea nu-L vede..." (un om e vizibil)
14:17: "...nici nu-L cunoaşte" (un om ar fi desigur cunoscut de toţi ceilalţi)
14:17: "şi va fi în voi" (o fiinţă omenească nu poate fi în alţii)

Ca să nu mai spunem că “Mângăietorul” trebuia trimis ucenicilor lui Isus, deci în secolul I şi El va sta cu creştinii pâna la a doua venire: Mahomed s-a născut 600 de ani mai târziu şi cum se ştie a murit ca orice om…

“Evanghelia lui Barnaba” este un fals, o “Evanghelie” măsluită undeva în Europa anilor 1300 – 1350 de un musulman şi niciodată nu va fi luată serios în seamă de creştini. Vaticanul poate să doarmă liniştit. Altele sunt problemele lui…

Angela Insula Ekklesia spunea...

Daca de pe vremea primilor crestini au aparut atatea invaturi false ce sa mai zicem azi ....
Domnul Isus a zis „Împărăţia lui Dumnezeu nu vine în aşa fel ca să izbească privirile" iar cei care sunt in El stiu ca "Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.”Luca 17:20-21...Restul sunt lucruri de exterior care izbesc priviriile ... Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sunt unii oameni care vă tulbură şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Christos.Gal 1.7

MEDITATII CRESTINE spunea...

Un link interesant legat de topic:

http://saccsiv.wordpress.com/2012/02/26/in-evanghelia-lui-barnabas-barabas-ar-scrie-ca-pe-golgota-nu-a-murit-iisus-hristos-ci-iuda-iscarioteanul-iar-iisus-vorbeste-despre-venirea-profetului-mahommed-mass-media-anti-crestina-zbiara-d/

Anonim spunea...

eueu cred ca ar trebui sa ne aprofundam mai mult in biblie si sa nu ne pierdem timpul atat de pretios cu asemenea minciuni, in biblie spune clar "ca in zilele din urma vor veni multi hristosi mincinosi dar voi sa nu-i credeti si sa nu va duceti dupa ei" ,cine este inradacinat in cuvant nu-l va bate nicicand vantul , sa ne ajute DOMNUL!!!!!!

Anonim spunea...

In adevar, daca vine cineva sa va propovaduiasca un alt Isus pe care noi nu l-am propovaduit sau daca este vorba sa primiti un alt duh pe care nu l-ati primit sau o alta Evanghelie pe care n-ati primit-o, of, cum il ingaduiti de bine! (2Cor.11:4)

Trimiteți un comentariu

Blogosfera Creştină - Ultimele Ştiri

Blogosfera Creştină - Ultimele Ştiri

 

Blogosfera Crestina

Blogosfera Crestina

Zelist