Am recuperat emailul nostru blogosferacrestina@yahoo.ro !
Data actualizare scoruri:
10.08.2012

Blogosfera Creştină

1 Iulie 2011

duminică, 6 noiembrie 2011

Libertata omului este o problema profund teologica? Argumenteaza raspunsul tau ! (obligatoriu referinte din Biblie)

Dintre blogurile celor care au comentat acest articol se va extrage un blog care va aparea la sectiunea BLOGUL SAPTAMANII !
Atentie!! Nu se admit linkuri catre alte articole doar in cazul in care postati pe siteul dumneavoastra la subsolul articolului o legatura catre Blogosfera Crestina.

1 comentarii:

Mariana spunea...

Libertatea omului este una dintre cele mai profunde probleme teologice. Exista două feluri de libertate: libertatea de a alege între bine și rău și libertatea "din inima binelui" (expresia îi aparține lui Berdiaev). Prima, prin însăși natura ei, poate avea consecințe dezastruoase, inclusiv aceea de a se anula pe sine. Acest tip de libertate este ilustrat în Biblie de Adam și Eva, care au folosit-o în mod greșit, aducând după sine robia întregului neam omenesc. Cel de-al doilea tip nu are decât consecințe pozitive, pentru că el presupune că alegerea inițială a fost deja făcută în favoarea binelui. Această libertate este ilustrată de Isus, care, confruntat cu aceeași alegere între bine și rău, a ales binele, anulând astfel consecințele alegerii inițiale a lui Adam.

În general, lumea modernă înțelege prin libertate numai primul tip, libertatea de a alege. Dar aceasta e o libertate imatură, instabilă, care conține în sine germenii propriei distrugeri, putând duce, printr-o alegere greșită, chiar la opusul ei, robia. Numai libertatea "din inima binelui" e o libertate consacrată, matură, eliberatoare, pentru că e construită pe un fundament solid și conține în sine esența a tot ce e mai bun din ambele tipuri.

Trimiteți un comentariu

Blogosfera Creştină - Ultimele Ştiri

Blogosfera Creştină - Ultimele Ştiri

 

Blogosfera Crestina

Blogosfera Crestina

Zelist