Am recuperat emailul nostru blogosferacrestina@yahoo.ro !
Data actualizare scoruri:
10.08.2012

Blogosfera Creştină

1 Iulie 2011

duminică, 23 octombrie 2011

şi le-a zis: „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor. Matei 18.3

Tu cum intelegi versetul de mai sus ?
Dintre blogurile celor care au comentat acest articol se va extrage un blog care va aparea la sectiunea BLOGUL SAPTAMANII !
Atentie!! Nu se admit linkuri catre alte articole doar in cazul in care postati pe siteul dumneavoastra la subsolul articolului o legatura catre Blogosfera Crestina.

3 comentarii:

Anonim spunea...

http://andrewarasciuc.wordpress.com/2011/10/27/copilul-exemplul-demn-de-urmat/

Robert spunea...

"Daca un copil nu se naste cu mustata, atunci tu de ce porti ?!" Si de atunci unii au renuntat la podoaba de sub nas.

"Intr-o zi, mergand pe strada, m-am intrebat prin ce ma deosebesc eu de cei din lume ? Si de atunci port batic."

"Cresc bomboane sau nuci in brad ? Nu ! Asa ca nu vom face pom de craciun. De ce sa mintim copiii ?!"

In mod asemanator, pentru altii privitul in oglinda, pantofii periati, pantalonii calcati, parul ingrijit sunt semne "clare" de mandrie. Iar exemplele pot continua la nesfarsit.

Textul de azi nu face nici el exceptie. Pentru multi din invatatorii nostri paralela dintre copii si crestini duce la interminabile liste. Sinceritatea, prietenia, iertarea, bucuria, lipsa de griji, bla bla bla, samd suntem indemnati sa le avem, ca "daca nu, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor" !

Chiar asa ?! A intentionat Isus sa ne bage in ceata punandu-ne inainte o lista de conditii terminata in puncte de suspensie ?

Din fericire, nu ! In versetul imediat urmator El Insusi ne explica ce a vrut sa spuna. Priviti contextul:

"În clipa aceea, ucenicii s'au apropiat de Isus, si L-au întrebat: „Cine este mai mare în Împaratia cerurilor?” Isus a chemat la El un copilas, l-a pus în mijlocul lor, si le-a zis: „Adevarat va spun ca, daca nu va veti întoarce la Dumnezeu si nu va veti face ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra în Împaratia cerurilor. Deaceea, oricine se va smeri ca acest copilas, va fi cel mai mare în Împaratia cerurilor."
(Matei 18:1-4)

Ucenicilor le statea mintea la pozitiile de conducere pe care le vor ocupa in viitorul guvern si atunci Isus se vede nevoit sa le dea exemplul unui copilas.

"Doar acela care este atat de smerit precum un copil e cetatean al Imparatiei lui Dumnezeu. Ambitia personala, prestigiul personal, publicitatea personala si folosul personal sunt motivatii ce nu au loc in viata credinciosului. Crestinul este o persoana care uita de sine in daruire pentru Hristos si in slujirea aproapelui sau." - zice W. Barclay.

Daca ceea ce-si propune cineva este ambitia personala, obtinerea unei pozitii de putere personala, sa se bucure de prestigiu personal si sa-si inalte "eu"-l, isi propune contrariul Imparatiei cerurilor, caci a fi cetatean al Imparatiei presupune lepadare de sine, intr-o viata dedicata slujirii si nu puterii.

In acest context, copilul intruneste calitati care-l fac simbolul celor ce vor mosteni Imparatia. El e in mod natural complet dependent de parinti, increzandu-se instinctiv in acestia si-n consecinta nu pretinde a fi cineva.

Imi place cum spune John MacArthur:
"Acest verset defineste credinta ca fiind acea dependenta simpla, neajutorata, plina de incredere a celor care nu au resurse proprii. Precum copiii, ei (credinciosii) nu au realizari si impliniri pe care sa le ofere sau cu care sa se laude."

"Va veti face ca niste copilasi" este modalitatea aleasa de Isus pentru a caracteriza convertirea ("va veti intoarce la Dumnezeu").

Acesta pare sa fie intelesul simplu si minunat al acestui verset propus spre meditatie.

Domnul sa ne binecuvanteze !

http://logosevanghelic.blogspot.com/

elena marin-alexe spunea...

Cred ca se refera in mod special la sinceritatea copiilor, smerenia lor,capacitatea lor de a ierta, si a nu tine manie,dragostea si atasamentul lor si inca destule caracteristici...de la care putem lua exemplu.

Trimiteți un comentariu

Blogosfera Creştină - Ultimele Ştiri

Blogosfera Creştină - Ultimele Ştiri

 

Blogosfera Crestina

Blogosfera Crestina

Zelist