Am recuperat emailul nostru blogosferacrestina@yahoo.ro !
Data actualizare scoruri:
10.08.2012

Blogosfera Creştină

1 Iulie 2011

luni, 27 februarie 2012 13 comentarii

[dezbateri] „Evanghelia după Barnabas“

.
Cu doua zile in urma am auzit o stire la televizor despre un manuscris vechi de 1500 de ani care ar fi fost descoperit in Turcia. "O noua Biblie" a fost termenul care mi-a starnit curiozitatea si care m-a facut sa caut repede pe internet mai multe detalii. Majoritatea titlurilor pe care le-am gasit sunau cam asa: "Vaticanul, pus pe jar de o nouă Biblie descoperită în Turcia: Iisus a prevestit venirea profetului Mahomed".

Acest manuscris contine invataturile de inceput ale lui Iisus Hristos, scrise cu litere aurite pe piele de animal in dialectul siriac dar mai mult decat atat se spune ca Iisus ar fi prevestit venirea profetului Mohamed.

Ministrul turc al Culturii a afirmat ca manuscrisul ar putea fi o versiune autentica a Bibliei pe care Biserica sa o fi ignorat vreme de secole din cauza continutului sau: multe dintre cele scrise acolo seamana cu viziunea islamica asupra lui Iisus.

Va invit pe toti cei care cititi acest articol sa va spuneti parerea despre acest subiect !

[Update] Varianta în limba engleza a Evangheliei dupa Barnabas poate fi citita aici.

Articolul in intregime de unde am si preluat o parte din informatie se poate gasi aici.

joi, 9 februarie 2012 1 comentarii

De ce am ales blogspot?


Dupa cum bine stiti, cele mai utilizate platforme de blogging la ora actuala sunt Blogspot si Wordpress. Nu sunt eu in masura sa spun care dintre acestea este mai potrivita pentru dumneavoastra, insa pot sa va spun de ce pentru mine blogspot a fost alegerea perfecta.

Deosebirea dintre un blog si un site este ca blogul este orientat mai mult spre continut, designul fiind intr-o anumita masura pe locul doi. Bloggerii sunt de fapt niste editori, iar articolele sunt principala lor ocupatie. In acest sens, eu am considerat ca principala calitate a unei platforme de blog ar trebui sa fie simplitatea. Cu cat platforma este mai usor de folosit, cu atat un blogger este mai avantajat.

La acest capitol Wordpress mi se pare mult prea incalcit, destul de greoi si contine destule lucruri care nu prea au o utilitate sau pe care foarte putini le folosesc. In schimb Blogspot este foarte simplist si usor de folosit.

Un alt dezavantaj foarte mare pe care l-am gasit la Wordpress a fost faptul ca nu mi-a permis sa editez codul html (designul siteului). Fiecare sablon (tema) are cateva optiuni care pot fi editate (culoarea backgroundului, poza din antet, etc) iar in rest nimic nu este editabil. Este totusi o iesire din acest impas, insa te-ar costa 30$ ca sa beneficiezi de:

With the Custom Design upgrade you can make your blog look and feel exactly the way you want.
Customize the fonts in your theme with ease, or dive into CSS to make all the presentational changes you desire.


Blogspot imi permite gratuit sa modific html-ul sau css-ul siteului, iar prin modificarea unui sablon as putea obtine un design unic pe internet.

Blogspot este un produs Google, aceasta nu poate fi decat un avantaj pentru aceasta platforma. Daca avem in vedere ca Google este cel mai utilizat motor de cautare, este de la sine inteles ca blogurile care utilizeaza platforma Blogspot sunt avantajate cand este vorba de listarea in google.

Diferentele dintre platforme sunt mult mai ample, insa cele mentionate mai sus pentru mine au fost esentiale pentru alegerea platformei de blog.

duminică, 5 februarie 2012 1 comentarii

Blogosfera Creştină - Ultimele Ştiri

Blogosfera Creştină - Ultimele Ştiri

 

Blogosfera Crestina

Blogosfera Crestina

Zelist